Zoek
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een inspirerende locatie in een betoverende
omgeving waar jij je volledig kunt concentreren.
Landgoed Groot Warnsborn - de kers op de taart
Alle kennis en energie binnen onze Academie is erop gericht jou passievol op te leiden en intensief te begeleiden. Dit om van jou een krachtig en gewaardeerd mediator te maken.
Henk Karman - docent, MfN-registermediator en directeur
Wij geven je graag onze persoonlijke aandacht en diepgang, daarom zijn de groepen klein en zijn er altijd twee docenten aanwezig.
Tally Opbroek - docent, MfN-registermediator
Wij bieden jou een veilige en energieke omgeving waarbinnen jij je vrij voelt het maximale uit jezelf te halen.
Marjolein Melkman - docent en MfN-registermediator
Je maakt bij ons veel vlieguren om je klaar te stomen voor de praktijk van morgen. Het wordt intensief, maar vooral ook heel leuk!
Sjef van Erp - docent en MfN-registermediator
We leren je hoe je een veilige setting kunt creëren, waarin clienten zichzelf centraal voelen staan om van daaruit meer begrip naar elkaar te kunnen opbrengen.
Jeanne Mulder - docent en MfN-registermediator
Onze docenten zijn elk specialist op een specifiek terrein binnen het vak van mediation, zodat jij maximaal diepgaand en vanuit diverse invalshoeken opgeleid wordt.
Nasla Wevers - docent en MfN-registermediator
Ook praktische aangelegenheden regelen we graag zorgvuldig voor jou zodat jij jouw koers optimaal kunt richten op het worden van mediator.
Kitty Karman - operationeel directeur en trainingsacteur
Vorige slide
Volgende slide

Opleiding arbeidsmediation

Dé opleiding voor mediators bij arbeidsconflicten

Ben jij al mediator en wil jij je specialiseren in arbeidsconflicten? Dan is de 4-daagse arbeidsmediation opleiding geschikt voor jou. Gedurende deze mediation opleiding leer je verschillende arbeidsconflicten herkennen en professioneel te begeleiden. Daarnaast leren we je meer over arbeidsrecht, zodat je problemen professioneel kan oplossen. 

Over arbeidsmediation

Arbeidsmediation biedt uitkomst bij conflicten op de werkvloer. Met de arbeidsmediation opleiding specialiseer jij je als mediator in het oplossen van arbeidsconflicten. Je helpt problemen op de werkvloer professioneel op te lossen. Een ontevreden en te veel eisende werkgever, een werknemer die zich onbegrepen voelt en zich uit frustratie ziek meldt, twee collega’s die om allerlei onduidelijke redenen niet meer met elkaar willen samenwerken, of die ene collega die zonder dat ze het door heeft het functioneren van een heel team ontwricht …

… onderliggende lagen vormen de basis voor deze arbeidsconflicten. De zaken kunnen dusdanig escaleren dat juridische stappen onvermijdelijk lijken. In de huidige tijd van arbeidskrapte blijkt er echter een groeiende wens tot herstel van de arbeidsrelatie. Dat herstel wordt zeker niet bereikt door een gang naar de rechter. Maar als arbeidsmediator bied jij hulp. Het is mooi dat steeds meer werkgevers hun weg naar de arbeidsmediator vinden om hun conflicten op te lossen.

Tijdens de arbeidsmediaton opleiding nemen we je graag mee naar de werkvloer en geven jou een allesomvattend beeld van het arbeidsmediationproces.

Opleiding arbeidsmediation

Tijdens onze 4-daagse opleiding tot arbeidsmediator nemen wij je mee naar de werkvloer. We leren je wat nodig is om de verschillende soorten arbeidsconflicten te herkennen en professioneel te begeleiden naar door de cliënten gedragen, duurzame oplossingen. Die oplossingen kunnen zowel in het herstel van een arbeidsrelatie gevonden worden als in een door jou begeleid exittraject waarin alle partijen zich binnen de gegeven omstandigheden kunnen vinden. We dompelen je op inspirerende wijze onder in de fundamentele kennis op het gebied van arbeidsrecht in combinatie met arbeidsmediation en welke plaats jij daarbinnen inneemt als arbeidsmediator. Omdat je tijdens alle opleidingsdagen oefent met interessante casuïstiek uit de praktijk, krijg je een helder beeld van het arbeidsmediationproces. 

Ook leren we je tijdens de deze mediation opleiding hoe je een groepsmediation aanpakt bij arbeidsconflicten. Je ondervindt dat niet de druppel die de emmer deed overlopen zal leiden tot een deugdelijke uitkomst, maar de zoektocht naar de druppels in de emmer wel!

Studie-informatie Arbeidsmediationopleiding

Tijdens de specialisatieopleiding arbeidsmediation combineren we diverse praktijkoefeningen met de theorie zodat je het arbeidsmediationproces optimaal ervaart.

Dit ga je leren tijdens de opleiding arbeidsmediation: 

 • Aanpak en structuur arbeidsmediation
 • Juridische aspecten binnen het arbeidsrecht
 • De rol van mediation binnen het arbeidsrecht (arbeidsmediation)
 • Wet verbetering Poortwachter
 • Re-integratie uit ziekte, spoor 1 en spoor 2
 • Goed werkgeverschap
 • Inleiding exit mediations
 • Onderhandelen bij exit mediations
 • Valkuilen en contra-indicatoren bij exit mediations
 • Succesindicatoren voor arbeidsmediation
 • Theorie groepsmediation bij arbeidsconflicten
 • Procesontwerp
 • Co-mediation
 • De vaststellingsovereenkomst
 • De beëindigingsovereenkomst
 • Regeling compensatie transitievergoeding 

De arbeidsmediation opleiding is een specialisatie voor mediators. Om deel te kunnen nemen aan de opleiding arbeidsmediation moet je daarom de basis mediationopleiding met goed gevolg hebben afgerond. De bij de basis mediationopleiding horende examens hoef je dan nog niet te hebben gedaan en/of gehaald. Je kunt dus direct door met verdiepen en het ontwikkelen van jezelf!

Duur 
De opleiding arbeidsmediation beslaat 4 lesdagen. 

Lestijden
De lessen starten om 9:30 uur en eindigen om 17:00 uur.

Studiebelasting
Vier tot zes uur i.v.m. een huiswerkopdracht

PE punten
Aan de opleiding arbeidsmediation  worden door de MfN 24 PE punten toegekend waarvan 12 in categorie 1a en 12 in categorie 2.

De investering voor de opleiding arbeidsmediation bedraagt € 1.950,00. 
Dit bedrag is inclusief lunch en het boek “Hoofdstukken Sociaal Recht” van prof. mr. C.J. Loonstra.

FISCALE AFTREK VAN STUDIEKOSTEN

Studeren op kosten van je werkgever
Veel werkgevers stimuleren werknemers een opleiding te volgen en nemen de studiekosten voor hun rekening. Deze studiekosten zijn voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.

9 oktober 2024

Arbeidsmediationopleiding | 24 PE punten

Opleidingsdata: 9, 16, 30 oktober en 6 november
Duur: 4 dagen
Locatie: Arnhem

Tijdens de opleiding krijg je uitsluitend les van ervaren mediators. Maak alvast kennis met ons docententeam. 

mr. Tally Opbroek

Tally Opbroek is sinds 2000 advocaat en vanaf oktober 2019 mede partner van Marree + Dijxhoorn. Zij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en privacyrecht. Tally staat beursgenoteerde bedrijven, zorginstellingen, onderwijsinstellingen, het MKB en particulieren bij in kwesties die onder meer zien op individueel en collectief ontslagrecht, medezeggenschapsrecht, concurrentie- en relatiebedingen, uitzending- en detachering en re-integratie en ziekte. Zij is graag sparringpartner en procedeert waar nodig.

Tally adviseert over de privacy aspecten van het arbeidsrecht. Zij staat ondernemingen bij met vragen over de impact van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), de meldplichten datalekken, de doorgifte van persoonsgegevens, de screening en monitoring van werknemers door werkgevers en de rol van de ondernemingsraad.

Tally is MfN-registermediator. In (internationale) arbeidskwesties, zakelijke geschillen en conflicten tussen aandeelhouders treedt Tally op als mediator.

Tot voor kort was zij naast advocaat arbeidsrecht ook curator. Zij heeft veel kennis van de problemen die bedrijven in moeilijkheden hebben. De combinatie van die kennis met de arbeidsrechtelijke expertise maakt dat Tally oplossingsgericht kan adviseren

Bij arbeidsrechtelijke problemen is vaak snelheid geboden. Tally is goed bereikbaar en is ook buiten kantooruren te bereiken.

Activiteiten
Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
Lid Insolad
Lid Vereniging van Arbeidsrecht (VvA)
Lid Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland (VAAMN)
Lid Vereniging Mediatorsfederatie Nederland (MfN)

Rechtsgebieden
Tally Opbroek heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: Arbeidsrecht. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op dit geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Henk Karman
Directeur en docent aan de Academie voor Mediationopleidingen. Henk houdt zich fulltime bezig met mediation. Als docent en als MfN-registermediator. Hij specialiseerde zich op de gebieden Burenruzies, Familiemediation, Arbeid en zakelijke geschillen en Mediation in Strafzaken. Daarnaast is hij rechtbankmediator in Arnhem en Zutphen en bestuurslid van de stichting Sportmediation. Voor exameninstituut Intop treedt hij op als instituut assessor. Maatschappelijk is Henk betrokken als bestuurslid van de Stichting Vlinderkind.

Twijfels of vragen over de arbeidsmediatonopleiding?

Zou jij dolgraag willen helpen om arbeidsconflicten op te lossen? Maar heb je nog twijfels of vragen over onze mediation opleiding arbeidsmediation? Neem vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze ervaren docenten zal jouw vragen beantwoorden over de opleiding arbeidsmediation.

 

Meld je nu aan

Opleiding arbeidsmediation

Aanmeldformulier Arbeidsmediationopleiding | € 1.950 (vanaf okt. 2024 € 2.250)

Betreft het een zakelijke aanmelding? Vul dan hierna de zakelijke gegevens in.

Arbeidsmediationopleiding

4-daags
1.950 all-in
(vanaf okt 2024 2.250 all-in!)
24 PE punten MfN