Zoek
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een inspirerende locatie in een betoverende
omgeving waar jij je volledig kunt concentreren.
Landgoed Groot Warnsborn - de kers op de taart
Alle kennis en energie binnen onze Academie is erop gericht jou passievol op te leiden en intensief te begeleiden. Dit om van jou een krachtig en gewaardeerd mediator te maken.
Henk Karman - docent, MfN-registermediator en directeur
Wij geven je graag onze persoonlijke aandacht en diepgang, daarom zijn de groepen klein en zijn er altijd twee docenten aanwezig.
Tally Opbroek - docent, MfN-registermediator
Wij bieden jou een veilige en energieke omgeving waarbinnen jij je vrij voelt het maximale uit jezelf te halen.
Marjolein Melkman - docent en MfN-registermediator
Je maakt bij ons veel vlieguren om je klaar te stomen voor de praktijk van morgen. Het wordt intensief, maar vooral ook heel leuk!
Sjef van Erp - docent en MfN-registermediator
We leren je hoe je een veilige setting kunt creëren, waarin clienten zichzelf centraal voelen staan om van daaruit meer begrip naar elkaar te kunnen opbrengen.
Jeanne Mulder - docent en MfN-registermediator
Onze docenten zijn elk specialist op een specifiek terrein binnen het vak van mediation, zodat jij maximaal diepgaand en vanuit diverse invalshoeken opgeleid wordt.
Nasla Wevers - docent en MfN-registermediator
Ook praktische aangelegenheden regelen we graag zorgvuldig voor jou zodat jij jouw koers optimaal kunt richten op het worden van mediator.
Kitty Karman - operationeel directeur en trainingsacteur
Vorige slide
Volgende slide

Als MfN-registermediator heb je een streepje voor ...

Het volgen van een mediator opleiding is een mooie stap op weg naar het worden van een MfN-registermediator.

Als MfN-registermediator:

  • Sta je ingeschreven in het register van de Mediationfederatie Nederland (MfN).
  • Voldoe je aan het beroepsprofiel van een professionele mediator.
  • Werk je onder bepaalde condities vastgelegd in het mediationreglement en de gedragsregels voor de MfN-registermediator.
  • Val je onder een klachtenregeling en tuchtrechtspraak.
  • Houd je je kennis en vaardigheden op het gebied van mediation continu op peil houdt (permanente educatie).

MfN-registermediator - een beschermde titel

De titel MfN-registermediator is beschermd. Dat wil zeggen dat alleen mediators die gekwalificeerd en erkend zijn door de Stichting Kwaliteit Mediators (SKM), de stichting die het MfN-register beheert en onderhoudt, de titel mogen voeren.

Cliënten bijstaan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand

Alleen als MfN-registermediator kan je je laten inschrijven bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR). Na inschrijving mag je cliënten die daarvoor in aanmerking komen bijstaan op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand, een zogenaamde toevoeging. Je cliënt betaalt dan alleen een eigen bijdrage en jij ontvangt een vergoeding van de RvR. Per rechtsgebied worden verschillende aanvullende eisen gesteld. De belangrijkste heb je echter al nadat je de examens hebt behaald; alleen MfN-registermediators kunnen toetreden.

Opleiding tot MfN-registermediator

Naast dat je degelijk bent opgeleid met een mediator opleiding en daarmee een goed gevulde gereedschapskist met mediationkennis, -vaardigheden en -technieken hebt vergaard, heb je als MfN-registermediator dus ook privileges en daarmee een streepje voor! Des te meer reden om onze geaccrediteerde opleiding tot MfN-registermediator te volgen!

Registratie in het MfN-register

Nadat je onze mediator opleiding én het examen tot MfN-registermediator succesvol hebt afgerond, word je geregistreerd in het MfN-register. De MfN (Mediatorsfedratie Nederland) zet zich al ruim 25 jaar in voor de professionalisering van het mediationberoep. Ingeschreven staan in het MfN-register brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is dan ook niet voor niets dat het MfN-register hét Nederlands kwaliteitsregister voor mediators wordt genoemd!

Ben jij al mediator en wil jij je specialiseren? Dan is onze arbeidsmediation opleiding of opleiding tot familiemediator misschien wel geschikt voor jou!