Zoek
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een inspirerende locatie in een betoverende
omgeving waar jij je volledig kunt concentreren.
Landgoed Groot Warnsborn - de kers op de taart
Alle kennis en energie binnen onze Academie is erop gericht jou passievol op te leiden en intensief te begeleiden. Dit om van jou een krachtig en gewaardeerd mediator te maken.
Henk Karman - docent, MfN-registermediator en directeur
Wij geven je graag onze persoonlijke aandacht en diepgang, daarom zijn de groepen klein en zijn er altijd twee docenten aanwezig.
Tally Opbroek - docent, MfN-registermediator
Wij bieden jou een veilige en energieke omgeving waarbinnen jij je vrij voelt het maximale uit jezelf te halen.
Marjolein Melkman - docent en MfN-registermediator
Je maakt bij ons veel vlieguren om je klaar te stomen voor de praktijk van morgen. Het wordt intensief, maar vooral ook heel leuk!
Sjef van Erp - docent en MfN-registermediator
We leren je hoe je een veilige setting kunt creëren, waarin clienten zichzelf centraal voelen staan om van daaruit meer begrip naar elkaar te kunnen opbrengen.
Jeanne Mulder - docent en MfN-registermediator
Onze docenten zijn elk specialist op een specifiek terrein binnen het vak van mediation, zodat jij maximaal diepgaand en vanuit diverse invalshoeken opgeleid wordt.
Nasla Wevers - docent en MfN-registermediator
Ook praktische aangelegenheden regelen we graag zorgvuldig voor jou zodat jij jouw koers optimaal kunt richten op het worden van mediator.
Kitty Karman - operationeel directeur en trainingsacteur
Vorige slide
Volgende slide

Referenties

De opleiding heeft mijn verwachtingen in positieve zin overtroffen.
Het begon met een kort gesprek na een cursusdag met Henk, was overtuigd en meteen ingeschreven. De mediator opleiding heeft mijn verwachtingen in positieve zin overtroffen. Fijne enthousiaste betrokken docenten op een inspirerende locatie.

Deelnemer zomer 2021

Goed georganiseerd, gepassioneerde en deskundige docenten en acteurs.

Cecile Suurmeijer | Advocaat 

De ontvangen feedback was heel praktisch, helpend en meteen toepasbaar in mijn eigen praktijk.
Bij de Academie voor Mediation krijg je de persoonlijke aandacht die je verdient en wordt er met je meegedacht. Ik heb bij Henk en Kitty twee zeer leerzame en prettige oefendagen voor het INTOP-assessment gedaan, en met het gewenste resultaat. De een op een begeleiding is zowel intensief als effectief. De ontvangen feedback was heel praktisch, helpend en meteen toepasbaar in mijn eigen praktijk. Ik ben ervan overtuigd dat het mij geholpen heeft een nog betere mediator te worden en het heeft mijn zelfvertrouwen over mijn eigen kunnen versterkt. Ik kan de oefendag bij Henk en Kitty daarom zeer warm aanbevelen.

Nitzan Shepher | Mediator

Fijn dat er meerdere docenten waren, zodat je tijdens de opleiding al in contact komt met diverse zienswijzen op mediation.
Na vele jaren eigenlijk alleen maar management- en advieswerkzaamheden te hebben gedaan, wilde ik weer terug naar de basis van waar ik ooit begon: direct contact met mensen die mijn hulp wellicht kunnen gebruiken. Mediation leek mij daarvoor een erg mooie methode. Na de opleiding ben ik tot de conclusie gekomen dat dat ook inderdaad het geval is. Mijn wens is om slachtoffers van letselschade en in het bijzonder medische fouten bij te staan wanneer partijen er gezamenlijk niet uit blijken te kunnen komen. Zowel voor arts als slachtoffer kan mediation dan een zeer geschikte manier zijn om de kwestie op een voor beide partijen acceptabele manier af te sluiten.
Door de opleiding ben ik mij onder meer meer bewust geworden van de manier waarop je communiceert met mensen. Om op die manier te proberen achter hun werkelijke gevoelens en problemen te komen.
De opleiding heb ik als erg prettig ervaren. Het was fijn dat er meerdere docenten waren, zodat je tijdens de opleiding al in contact komt met diverse zienswijzen op mediation, doordat de docenten ook veel over hun eigen praktijken vertelden. De opleiding was zeer intensief, maar daardoor bestaat de mogelijkheid om de opleiding in relatief korte tijd af te ronden. De locatie waar de opleiding wordt gegeven is super. Prachtige kamers en heerlijk eten 🙂
Kortom: zeer ervaren en betrokken docenten, goede verdeling van praktijk/theorie, veilige omgeving om te oefenen voor de camera.

Yvonne Hooijenga | Jurist

De opleiding heeft mij de methodieken geleerd, maar meer nog het zelfvertrouwen gegeven om de stap naar de start van een eigen praktijk te maken
Mijn motivatie om aan de Basisopleiding deel te nemen zat hem voornamelijk in de kennismaking met Henk. Ik vond het een prettig en vertrouwengevend gesprek en bevestigde voor mij het positieve gevoel dat ik al had over de aanpak en de Academie.
Inmiddels ben ik mijn eigen praktijk gestart. De opleiding heeft mij de methodieken geleerd, maar meer nog het zelfvertrouwen om deze stap te maken. Als persoon ben ik gegroeid. Ik ben beter in staat om tot de kern van mensen te komen door de vraag en interventie technieken toe te passen. Met name dat geeft me zelfvertrouwen.
Voor wat betreft de Academie voor Mediationopleidingen heb ik de persoonlijke aanpak van alle trainers als zeer positief ervaren. Datzelfde geldt voor de nazorg waarvan ik de afgelopen periode gebruik kon maken. In de opleiding wordt veel geoefend, dat maakt de opleiding intensief en zorgt ervoor dat je al start met ervaring op doen tijdens de opleiding. Ook de bijzondere locatie is passend voor de opleiding, mooi rustig en goed van kwaliteit.
Kenmerken die ik toedicht aan de Academie: betrokken, gedegen, inhoudelijk sterk, persoonlijk.

Arno Lugthart | MfN-registermediator

Een prachtige aanvulling op mijn huidige vak, maar ook nauw aansluitend bij mijn passie en levensinstelling om bij te dragen aan het welzijn van mensen
Vanuit mijn HRM-werk ben ik dagelijks bezig met de ontwikkeling van mensen op de arbeidsplek. Waar komen mensen tot hun recht en hoe willen zij zich ontwikkelen naar de toekomst toe.
Vorig jaar heb ik mijzelf afgevraagd, hoe zit het eigenlijk met mijn eigen ontwikkelingswensen? Hoe wil ik mijn arbeidsleven voor de komende jaren in richten? Welke dromen heb ik?
En in die periode attendeerde iemand mij op het vak van mediator en ik dacht in eerste instantie; is mediation een vak? Lezend over dit vakgebied werd ik enthousiast en voelde het als een passende jas.
Een prachtige aanvulling op mijn huidige vak, maar ook nauw aansluitend bij mijn passie en levensinstelling om bij te dragen aan het welzijn van mensen.
De mediator opleiding heeft me bewust gemaakt hoe belangrijk de wijze van vragen is voor het verloop van een gesprek. De gesprekstechnieken hebben mij in mijn werk toegerust, waardoor mijn gesprekken effectiever zijn geworden. Ook de conflictgesprekken op de werkvloer verlopen constructiever met de ontvangen bagage uit de opleiding.
En vanaf 1 juli jl. heb ik mijn eigen praktijk opgericht; ‘Praktijk Binnenstebuiten voor Arbeidsmediation en HR Ondersteuning & Advies’. Ik hoop vanaf september 2019 hiermee actief van start te gaan.
Maar de opleiding heeft mij persoonlijk ook verrijkt. De opleiding heeft me inzicht gegeven in gedrag van mensen, in communicatie, samenwerken en samenleven, het heeft me inzicht gegeven in mezelf, in hoe ik zelf communiceer en luister. En die nieuwe bewustwording neem je ook mee in je persoonlijke bestaan en ik vind het mooi te ervaren dat deze bewustwording mijn bestaan van alle dag verrijkt.
De opleiding heb ik als bijzonder waardevol ervaren. In een ontspannen en gemoedelijke sfeer, die veiligheid bood om te oefenen, te delen, fouten te maken met een leuke groep medestudenten en vakkundige fijne docenten.
De verschillende persoonlijke specialismen van de docenten, hun aansprekende en toegankelijke manier van doceren en begeleiden en de vele praktijkoefeningen met uiteenlopende casussen in een prachtige locatie en sfeer zijn toegevoegde waarden van de Academie voor Mediationopleidingen.
De belangrijkste kenmerken van de Academie voor Mediationopleidingen zijn voor mij: Vakkundig, veilig, maatwerk en persoonlijk.

Anita van der Molen – Holl | Directeur HRM


In de praktijk merk ik dat er een goede basis is gelegd tijdens de opleiding om vertrouwd te raken met het vak
Ik heb in 2018 besloten om in 2019 voor mezelf te beginnen als mediator. Belangrijk voor mij daarbij is de officiële erkenning door de overheid om als MfN-registermediator aan de slag te kunnen. De Academie voor Mediationopleidingen kende ik al en het was het voor mij vanzelfsprekend om daar de opleiding te gaan volgen.
Ik heb binnen de opleiding heel veel geleerd. Naast de theoretische kennis hebben we ook veel in de praktijk geoefend. Vooral dit laatste is van groot belang, omdat het een vak is waarbinnen je veel vlieguren moet maken. Nu in de praktijk merk ik dat er een goede basis is gelegd tijdens de opleiding om vertrouwd te raken met het vak. Veel verschillende herkenbare situaties zijn langsgekomen en hebben we geoefend. In de praktijk heb ik daar dan ook veel profijt van.
Met mij als persoon heeft het ook veel gedaan. Het loslaten van al mijn gewoontes tijdens gesprekken met anderen was best lastig en maakte mij wat onzeker. Binnen de groep was dat voor meerderen ook herkenbaar. Nu, zowel zakelijk als privé, neem ik de opgedane kennis mee en merk ik dat ik betere gesprekken voer. In elk geval krijg ik dit van de gesprekpartners terug.
Tijdens de opleiding is er naast de theoretische kennis waar voldoende diep op ingegaan wordt, veel aandacht vanuit de zeer betrokken docenten voor het individu. Ook wordt er veel geoefend in praktijk in veel verschillende scenario’s. De feedback van de docenten en mede-studenten is heel nuttig. De gesprekken worden voor je opgenomen waardoor je deze terug kunt kijken en ook nog voor jezelf verbeterpunten eruit kan halen.
Wekelijks blokken van 2 dagen heb ik als zeer prettig ervaren. Tussen deze blokken is er dan de gelegenheid om het geleerde in de praktijk te brengen. Dat geeft weer bagage voor het volgende blok. Het zijn heel intensieve dagen, dus de bewuste keuze van Amedo om het tot 2 dagen achter elkaar te beperken, is slim.
Ik vind de Academie voor Mediationopleidingen: betrokken, professioneel, van hoogwaardige kwaliteit en je krijgt er waar voor je geld.

Paul Wunderink | Zelfstandig ondernemer

De opleiding heeft mij nu al in praktijk opgeleverd dat ik wat objectiever en relativerender over anderen denk. Dit maakt mij als persoon minder oordelend en daardoor vriendelijker
Ik wilde zien of ik mijn onderhandelingskwaliteiten (contractonderhandelingen corporate) ook breder zou kunnen inzetten, zonder direct een belanghebbende of partij te zijn. Daarnaast is het de bedoeling een tweede carrière als mediator op te starten en uiteindelijk dat als hoofdinkomen te hebben.
De mediator opleiding heeft mij nu al in praktijk opgeleverd dat ik wat objectiever en relativerender over anderen denk. Dit maakt mij als persoon minder oordelend en daardoor vriendelijker. Thuis merken ze hier echter niets van 🙂
Ik heb de opleiding ervaren als professioneel, zowel de hoofddocent als de gastdocenten zijn allen professioneel en ter zaken doend, iets waar ik van tevoren ook echt op hoopte: allerminst zweverig. Daarnaast waren de cursisten ook allen goed onderlegd, wat het ook prettig houdt. We hebben dan ook nog steeds contact. 
Ik vind de Academie: professioneel, effectief en gezellig!

Jordi Zwart | Senior Manager Client Operations | MfN-registermediator

Deze opleiding heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn vaardigheden en attitude
Na vele dienst jaren bij de overheid als adviseur integraal veiligheid gewerkt te hebben heb ik besloten om naast mijn werk een mediation opleiding te volgen. Omdat ik vind dat herstellen en of op een zorgvuldige manier beëindigen van de verslechterde relatie tussen personen, overheidsinstellingen en commerciële instellingen mediation de beste methode is om de conflicten te beslechten.
Mediation heeft mijn werk aanpak positief veranderd. Ik pak zaken anders aan, ik luister op een andere manier en ik communiceer anders. Ik pas de mediationvaardigheden vaak toe. Niet alleen bij conflicten, maar ook in dagelijkse werkzaamheden, zoals bij het uitwerken van een overlast case of in een brainstormsessie. Ik heb ze volledig geïntegreerd in mijn adviesstijl en gesprekstechnieken.
Deze opleiding heeft een positieve bijdrage geleverd aan mijn vaardigheden en attitude. En heeft de volgende toegevoegde waarden voor mij: Uitstekende theoretische basis, immers theoretisch kennis omvat alle feiten die je moet weten om je vak uit te kunnen. Top vaardigheden geleerd die ik goed kan inzetten in onderhandelingen, moeilijke gesprekken of tijdens een zitting. Gericht oefenen: Het daadwerkelijk kunnen toepassen vraagt namelijk veel oefening. 
Wil je een succesvol mediator zijn die haar/zijn klanten gericht, professioneel, kwalitatief en bovenal neutraal wil helpen dan moet je bij de Academie voor Mediationopleidingen zijn.

Songul Akkaya | Adviseur