Zoek
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een inspirerende locatie in een betoverende
omgeving waar jij je volledig kunt concentreren.
Landgoed Groot Warnsborn - de kers op de taart
Alle kennis en energie binnen onze Academie is erop gericht jou passievol op te leiden en intensief te begeleiden. Dit om van jou een krachtig en gewaardeerd mediator te maken.
Henk Karman - docent, MfN-registermediator en directeur
Wij bieden jou een veilige en energieke omgeving waarbinnen jij je vrij voelt het maximale uit jezelf te halen.
Marjolein Melkman - docent en MfN-registermediator
Je maakt bij ons veel vlieguren om je klaar te stomen voor de praktijk van morgen. Het wordt intensief, maar vooral ook heel leuk!
Sjef van Erp - docent en MfN-registermediator
Wij geven je graag onze persoonlijke aandacht en diepgang daarom zijn de opleidingsgroepen klein en zijn er altijd twee docenten aanwezig.
Daphne Sleijpen - docent en MfN-registermediator
We leren je hoe je een veilige setting kunt creëren, waarin clienten zichzelf centraal voelen staan om van daaruit meer begrip naar elkaar te kunnen opbrengen.
Jeanne Mulder - docent en MfN-registermediator
Ook na de opleiding staan wij je graag bij met raad en daad. Je hele mediatorsleven lang!
Laura Mazzoni - docent en MfN-registermediator
Onze docenten zijn elk specialist op een specifiek terrein binnen het vak van mediation, zodat jij maximaal diepgaand en vanuit diverse invalshoeken opgeleid wordt.
Nasla Wevers - docent en MfN-registermediator
Ook praktische aangelegenheden regelen we graag zorgvuldig voor jou zodat jij jouw koers optimaal kunt richten op het worden van mediator.
Kitty ter Beest - operationeel manager
Vorige slide
Volgende slide

Scheiden in Nederland wordt onbetaalbaar, kinderen de dupe!

Scheiden in Nederland wordt onbetaalbaar, kinderen de dupe!

Wordt de (te) hoge hypotheekschuld in de nabije toekomst reden om niet te gaan scheiden? We zien de prijsstijgingen op de woningmarkt inmiddels al een tijdje afvlakken en tegelijk stijgen de hypotheekrentes explosief. Voor veel huizenbezitters, en in het bijzonder voor koppels die uit elkaar gaan kan dit desastreuze gevolgen hebben.

Gevolgen voor stellen die uit elkaar gaan

De restschuld die mensen in scheiding hebben kan aanzienlijk oplopen door de daling van de woningprijzen. We zien het nu al gebeuren, net als in 2013 toen de huizenprijzen met 21% daalden. En in 1985 daalden de prijzen zelfs met 50%! Dat baart flink zorgen voor de toekomst. Want kunnen mensen die niet meer gelukkig met elkaar zijn straks nog wel scheiden? Hoe gaan zij de restschuld op hun woning financieren? Een woning die onder water staat is moeilijk, zo niet onmogelijk, om te herfinancieren. En zelfs als het de vertrekkende partij of partijen lukt om de restschuld te financieren, dan zal een volgende koopwoning er daarna in veel gevallen niet meer inzitten. De aflossing van de restschuld zal bij een groot deel van de betrokkenen mogelijk de rest van hun leven zwaar op hun schouders rusten.

Bij gezinnen, zeker die met minderjarige kinderen, die om die reden kiezen om bij elkaar te blijven zal dit vervolgens ongetwijfeld effect hebben op het welzijn van zowel de partners als hun kinderen.

Verschuiving werkzaamheden familiemediators

Familiemediators zullen naar verwachting een verschuiving van hun werkzaamheden gaan zien. Het aantal scheidingen zal afnemen en er zal meer nadruk komen te liggen op het oplossen van conflicten binnen het huwelijk of de relatie. Gespecialiseerde familiemediators zijn daarvoor geschikt. En dat is maar goed ook, want of relatiebemiddeling in die situatie door de betrokkenen als het juiste middel wordt gezien is maar zeer de vraag. Men zoekt immers vaak geen weg meer om de liefde te herstellen, maar op een goede wijze het ouderschap in te vullen of naast elkaar te blijven leven. Zodat voor kinderen te allen tijde een veilige en fijne thuisomgeving geboden wordt.

Dit bericht delen