Een inspirerende locatie in een betoverende
omgeving waar jij je volledig kunt concentreren.
Landgoed Groot Warnsborn - de kers op de taart
Alle kennis en energie binnen onze Academie is erop gericht jou passievol op te leiden en intensief te begeleiden. Dit om van jou een krachtig en gewaardeerd mediator te maken.
Henk Karman - docent, MfN-registermediator en directeur
Wij geven je graag onze persoonlijke aandacht en diepgang, daarom zijn de groepen klein en zijn er altijd twee docenten aanwezig.
Tally Opbroek - docent, MfN-registermediator
Wij bieden jou een veilige en energieke omgeving waarbinnen jij je vrij voelt het maximale uit jezelf te halen.
Marjolein Melkman - docent en MfN-registermediator
Je maakt bij ons veel vlieguren om je klaar te stomen voor de praktijk van morgen. Het wordt intensief, maar vooral ook heel leuk!
Sjef van Erp - docent en MfN-registermediator
We leren je hoe je een veilige setting kunt creëren, waarin clienten zichzelf centraal voelen staan om van daaruit meer begrip naar elkaar te kunnen opbrengen.
Jeanne Mulder - docent en MfN-registermediator
Onze docenten zijn elk specialist op een specifiek terrein binnen het vak van mediation, zodat jij maximaal diepgaand en vanuit diverse invalshoeken opgeleid wordt.
Nasla Wevers - docent en MfN-registermediator
Ook praktische aangelegenheden regelen we graag zorgvuldig voor jou zodat jij jouw koers optimaal kunt richten op het worden van mediator.
Kitty Karman - operationeel directeur en trainingsacteur
Previous slide
Next slide

Met onze assessment training zetten we de laatste puntjes op de i voor jouw praktijkexamen

Nadat je de basis mediationopleiding met goed gevolg hebt voltooid, heb je voldaan aan de eisen die je toegang verlenen tot het theorie-examen en het assessment. Je krijgt daarvoor vanzelf bericht van de MfN. Eerst is het theorie-examen aan de beurt; je moet daarvoor slagen voordat je aan het live assessment mag deelnemen of je video ten behoeve van het assessment mag insturen. Wellicht gaat daar dus een tijd overheen. In de tussentijd is het belangrijk dat je de nodige vlieguren maakt om je de technieken en vaardigheden die je tijdens de opleiding hebt geleerd te blijven oefenen. Na de opleiding ontstaan er dikwijls groepjes waarin collega-deelnemers samen mediations oefenen. Ook sluiten deelnemers zich na de opleiding aan bij buurtbemiddeling; een uitstekende manier om gesprekstechnieken en vaardigheiden te trainen. 

Om de slagingskans voor het assessment zo hoog mogelijk te maken bieden wij jou als examenkandidaat de mogelijkheid bij ons twee dagdelen te oefenen voor het assessment. Het eerste dagdeel vindt online (via een Skypesessie) plaats en omvat het theoriedeel van de assessmenttraining en een mini-workshop “hoe start ik mijn eigen mediationpraktijk”. Tijdens het tweede dagdeel ga je oefenen: je doet nog een keer een casus waarop je feedback krijgt. Kortom: de puntjes worden op de i gezet. De moeite van het deelnemen waard dus!

En heb je de basis mediationopleiding bij ons gevolgd? Dan bieden we jou deze dag gratis aan! 

Studie-informatie Video assessment

Dagdeel 1: Het theoriedeel van de assessmenttraining

Tijdens het theoriedeel nemen we samen het Beoordelingsinstrument van examenbureau Intop door zodat je weet waar op gelet wordt tijdens het praktijkexamen. En we besteden aandacht aan het starten van een eigen mediationpraktijk; hoe pak je dat aan en wat komt er allemaal bij kijken om er een succes van te maken? Tot slot kan je vragen stellen over zaken waar je nog wat meer over wilt weten of die je lastig vindt.

Het theoriedeel vindt plaats tijdens een Skypesessie. 

Dag deel 2: Het praktijkdeel van de assessmenttraining

Tijdens het praktijkdeel zetten we voor wat betreft het praktijkexamen de puntjes op de i. Je doet nog een keer een casus en als je een geheugenkaartje meeneemt dan nemen we de casus voor je op. Uiteraard geven wij na de casus feedback én input voor wat betreft de laatste aandachtspunten.

Om deel te kunnen nemen aan de assessment training moet je de basis mediationopleiding met goed gevolg hebben voltooid.

Tijden
De assessment training vindt bij voldoende aanmeldingen (minimaal drie) op de laatste dinsdag (theorie) en de laatste donderdag (praktijk) van elke maand plaats van 9:00 tot 12:00 uur. Deze training wordt altijd begeleid door een assessor.

Studiebelasting
We vragen je om voorafgaand aan de assessment training het beoordelingsinstrument van Intop door te nemen.

 

De investering voor de assessment training bedraagt € 300,00.
Heb je deelgenomen aan onze basis mediationopleiding? Dan bieden we jou deze dag gratis aan!

13 december van 9:00-11:30 theorie online, 20 december vanaf 9:30 praktijk in Bemmel

mr. Marjolein Melkman

MfN-registermediator en jurist, gespecialiseerd in familiezaken. Daarnaast is zij gecertificeerd Kindbehartiger bij de Beroepsorganisatie Kindbehartiger. Marjolein heeft jarenlange ervaring als docent en hanteert een praktische en enthousiaste stijl. Zij is tevens instituutsassessor bij INTOP.

mr. Sjef van Erp

Heeft na 25 jaar notariaat de ommezwaai gemaakt naar het mediatorsvak. Is MfN-registermediator, geaccrediteerd familie-mediator en houdt praktijk in Monnickendam met het accent op scheidingen en nalatenschappen. Kenmerkend is zijn praktijkgerichtheid op basis van “learning bij doing” en zijn interactieve stijl.

Nasla Wevers

MfN-registermediator, gespecialiseerd in familiezaken. Nasla komt uit de sociale hoek, met maatschappelijk werk en psychologie als achtergrond. Nasla is nuchter en enthousiast en wil graag het beste in de studenten naar boven halen. Ze is tevens instituut assessor bij INTOP.

Henk Karman

Directeur en docent aan de Academie voor Mediationopleidingen. Henk houdt zich fulltime bezig met mediation. Als docent en als MfN-registermediator. Hij specialiseerde zich op de gebieden Burenruzies, Familiemediation, Arbeid en zakelijke geschillen en Mediation in Strafzaken. Daarnaast is hij rechtbankmediator in Arnhem en Zutphen en bestuurslid van de stichting Sportmediation. Voor exameninstituut Intop treedt hij op als instituut assessor. Maatschappelijk is Henk betrokken als bestuurslid van de Stichting Vlinderkind.

Aanmeldformulier Assessment training

Betreft het een zakelijke aanmelding? Vul dan hierna de zakelijke gegevens in.

Assessment training

De laatste puntjes op de i voor jouw praktijkexamen