Onze Familie Mediationopleiding biedt een duurzaam fundament voor het
professioneel begeleiden van familieconflicten

Heeft u de Basis Mediationopleiding afgerond en wilt u zich specialiseren in mediation bij familieconflicten en (echt)scheidingen? Dan is de verdiepingsopleiding Familie Mediation noodzakelijk, ook om als rechtbankmediator in familiezaken te kunnen optreden en voor de betreffende overheidsvergoedingen in aanmerking te komen.

DE FAMILIEMEDIATOR
Een mediator in familiekwesties dient te beschikken over vaardigheden op zowel emotioneel als op financieel en juridisch gebied. Zo vraagt het professioneel van A tot Z begeleiden van een (echt)scheiding specifieke kennis van de psychologische gevolgen, rouw en de verwerking daarvan voor partners én eventuele (minderjarige) kinderen. Ook kent het proces diverse fasen waarin onder andere de financiële en juridische aspecten aanbod komen en waarvan de familiemediator dus goed op hoogte moet zijn.

DE OPLEIDING
Tijdens onze Familie Mediationopleiding wordt alle relevante theorie behandeld; psychologisch, juridisch en financieel. Daarnaast is de opleiding gericht op het aanleren en trainen van mediationvaardigheden en inhoudelijke vaardigheden, zoals het opstellen van een convenant/vaststellingsovereenkomst en een ouderschapsplan en het maken van alimentatieberekeningen. Tijdens de Familie Mediationopleiding worden o.a. de volgende onderwerpen behandeld:

 • Ontwikkelingsfasen, systeemtheorie, relatie/ruziemodellen, conflictstijlen.
 • Scheidingsmelding, rouw en verwerking.
 • Echtscheiding en kinderen, communiceren met kinderen, loyaliteitskwesties, mediationvaardigheden, stijlen van familiemediation, structuur.
 • Personen- en familierecht, ouderschap, afstamming, gezag, voogdij.
 • Samenlevingsvormen, voortgezet ouderschap na scheiding, stiefgezinnen.
 • Wettelijk en testamentair erfrecht, huwelijksvermogensrecht, internationaal privaatrecht.
 • Valkuilen, contra-indicaties, verslaglegging.
 • Ouderschapsplan en convenant.
 • Alimentatie en verdelen gemeenschap/afwikkelen huwelijkse voorwaarden.
 • Deskundigen en praktijkvoering.

MFN-ACCREDITATIE
Onze Familie Mediationopleiding is door de MfN geaccrediteerd zodat u na afronding van de opleiding en een positieve beoordeling op zowel theoretische kennis als praktische vaardigheden, de aantekening familiemediation krijgt in het MfN-register. Hiermee komt u tevens in aanmerking voor verwijzingen vanuit de rechtbank of vanuit het Juridisch Loket en het aanvragen van toevoegingen via de Raad voor Rechtsbijstand (mits u aan de Inschrijvingsvoorwaarden Mediators van de Raad voor Rechtsbijstand voldoet).
Aan de Familie Mediationopleiding worden door de MfN 49 PE punten toegekend.

DE DOCENTEN
Het team van onze Familie Mediationopleiding wordt gevormd door Sjef van Erp, Marjolein Melkman, Nasla Wevers en Henk Karman. Allen zeer ervaren, deskundige en gepassioneerde MfN-registermediators met een eigen mediationpraktijk.

DUUR EN LOCATIE
De opleiding wordt gegeven vanaf Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem of Hotel de Bilderberg in Oosterbeek. De opleiding duurt 7 dagen waarvan de eerste 6 dagen verdeeld zijn over 3 blokken op vrijdag en zaterdag, in 3 aaneengesloten weken. De Familie Mediationopleiding wordt afgesloten met de 7e dag, de zogenoemde Terugkomdag. De Terugkomdag wordt jaarlijks op een zaterdag in september georganiseerd.

De eerstvolgende Familie Mediationopleiding vindt plaats op:
Blok 1: 11 en 12 mei a.s.
Blok 2: 18 en 19 mei a.s.
Blok 3: 25 en 26 mei a.s.
Terugkomdag: nog te bepalen zaterdag in september 2018

KOSTEN
De kosten voor de Familie Mediationopleiding bedragen € 3.500,00. Degenen die de Basis Mediationopleiding bij ons hebben gevolgd, ontvangen een korting van € 250,00. Voor dit bedrag bieden wij u:

 • 6 dagen opleiding op Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem of in Hotel de Bilderberg in Oosterbeek.
 • Studiemateriaal.
 • Drie overnachtingen op Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem of in Hotel de Bilderberg in Oosterbeek met ontbijt, lunch en diner en inclusief drankjes tijdens de maaltijden en snacks gedurende de opleidingsdagen.
 • Colleges van zeer ervaren, deskundige en enthousiaste docenten, allen MfN-registermediators met een eigen praktijk én allen zeer gepassioneerd omtrent het mediatorsvak.
 • Deelname aan de eerstvolgende Terugkomdag.

AANMELDEN
Aanmelden kan door het aanmeldformulier op onze website in te vullen en te versturen. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met u op.

opleidingen-button

aanmelden

aanvraag-info

opleidingen-button

Basis-Mediationopleiding-button

FMO-0518

SZ-ntb

VA

banner-vlinderkind

 

logo-MfN-familiemediation logo-MfN-basisopleiding dnvlogogecertificeerdmediator RvR logo2 rechtspraak  lloys register  CPIO  logo-crkbo