Een inspirerende locatie in een betoverende
omgeving waar jij je volledig kunt concentreren.
Landgoed Groot Warnsborn - de kers op de taart
Alle kennis en energie binnen onze Academie is erop gericht jou passievol op te leiden en intensief te begeleiden. Dit om van jou een krachtig en gewaardeerd mediator te maken.
Henk Karman - docent, MfN-registermediator en directeur
Wij geven je graag onze persoonlijke aandacht en diepgang, daarom zijn de groepen klein en zijn er altijd twee docenten aanwezig.
Tally Opbroek - docent, MfN-registermediator
Wij bieden jou een veilige en energieke omgeving waarbinnen jij je vrij voelt het maximale uit jezelf te halen.
Marjolein Melkman - docent en MfN-registermediator
Je maakt bij ons veel vlieguren om je klaar te stomen voor de praktijk van morgen. Het wordt intensief, maar vooral ook heel leuk!
Sjef van Erp - docent en MfN-registermediator
We leren je hoe je een veilige setting kunt creëren, waarin clienten zichzelf centraal voelen staan om van daaruit meer begrip naar elkaar te kunnen opbrengen.
Jeanne Mulder - docent en MfN-registermediator
Onze docenten zijn elk specialist op een specifiek terrein binnen het vak van mediation, zodat jij maximaal diepgaand en vanuit diverse invalshoeken opgeleid wordt.
Nasla Wevers - docent en MfN-registermediator
Ook praktische aangelegenheden regelen we graag zorgvuldig voor jou zodat jij jouw koers optimaal kunt richten op het worden van mediator.
Kitty Karman - operationeel directeur en trainingsacteur
Vorige slide
Volgende slide

Familie mediationopleiding

Dé vervolgopleiding voor mediators

Na het volgen van onze Familie mediation opleiding kan je echtscheidingen en familieconflicten professioneel begeleiden. Op emotioneel, financieel en juridisch gebied help je jouw cliënten naar een duurzame oplossing.

Word MfN-register familiemediator

Kom jij in jouw werk als mediator veel familieconflicten en echtscheidingen tegen? En wil jij jouw cliënten begeleiden naar een duurzame oplossing? Volg onze 6-daagse vervolgopleiding tot familiemediator en word MfN-register familiemediator.

Jouw resultaat

Na afloop van onze 6-daagse familie mediaton opleiding krijg je de aantekening ‘familiemediator’ in het MfN-register. Maar nog belangrijker, als familiemediator ben jij van alle markten thuis om een familieconflict succesvol te begeleiden.

  • Je beheerst alle relevante theorie op psychologisch-, juridisch- en financieel gebied.
  • Je hebt jouw mediationvaardigheden verder ontwikkeld door diverse rollenspellen en oefeningen tijdens de opleiding.
  • Je weet hoe je een convenant/vaststellingsovereenkomst maakt.
  • Je bent in staat een ouderschapsplan op te stellen en alimentatieberekeningen te maken.

Aan onze familie mediation opleiding worden door de MfN 49 PE punten toegekend.

Jouw werk als familiemediator

Mediation wordt het meest toegepast op het gebied van (echt)scheidingen en familieconflicten. Wanneer je de basis mediationopleiding hebt afgerond is deze vervolgopleiding tot familiemediator een mooie toegevoegde waarde voor jou én jouw cliënten.

Wanneer je als mediator conflicten in de familiesfeer wilt begeleiden, moet je van alle markten thuis zijn. Voor je cliënten is het prettig als zij van A tot Z bij jou terecht kunnen; zowel op emotioneel, financieel als op juridisch gebied. Je moet daarom specifieke kennis hebben van al deze vakgebieden. Van psychologische gevolgen, van rouw en verwerking. En dat voor zowel je cliënten én eventuele kinderen. Ook kent het proces fasen waarin financiële en juridische aspecten aanbod komen. Ook in dit onderwerp ben jij als familiemediator de professional.

Als familiemediator help je jouw cliënten in een moeilijke periode in hun leven naar een duurzame oplossing.

Opleiding familiemediator

Academie voor mediationopleidingen

Nr. 1 opleiding voor mediators.

6-daagse vervolgopleiding (3×2 dagen, verdeeld over 3 weken).

Les van erkende mediators met ruime ervaring als familiemediator.

De Academie voor Mediationopleidingen is er ook na je opleiding tot familiemediator voor al je vragen. Je kun een mediatorsleven lang op ons rekenen.

Uniek: gratis jaarlijkse terugkomdag.

De opleiding heeft mij de methodieken geleerd, maar vooral meer zelfvertrouwen gegeven. Als persoon ben ik gegroeid. Ik ben beter in staat om tot de kern van mensen te komen door de vraag en interventietechnieken toe te passen.
Arno Lugthart | MfN-registermediator

Gratis jaarlijkse terugkomdag

Nadat je deel hebt genomen aan onze familie mediation opleiding nodigen we je graag uit voor de eerstvolgende terugkomdag. Deze organiseren we jaarlijks in september speciaal voor familiemediators. De terugkomdag staat in het teken van intervisie en heeft als doel jouw kennis, kunde en kwaliteit omtrent intervisie te bevorderen. Zeker de moeite waard om te bezoeken!

Studie-informatie Familie mediationopleiding

Tijdens onze familie mediation opleiding leer je over de volgende onderwerpen:

  • De psychologische, sociale en fysieke factoren van een familiekwestie bij kinderen en volwassenen (o.a. rouw, depressieve gevoelens en overspannenheid)
  • De ontwikkelingsfases bij kinderen en volwassenen en de bijbehorende behoeften en gedragingen,in het bijzonder over gedragingen bij loyaliteitsconflicten en verlies
  • Relatie- en ruziemodellen in gezinnen en families
  • Culturele diversiteit
  • Het onderkennen van de mogelijkheden van het inzetten van verschillende andere professionals op het gebied van familiekwesties en het (tijdig) inschakelen van c.q. doorverwijzen naar deze professionals
  • Het omgaan met het verstrekken van inhoudelijke informatie als mediator versus de eigen verantwoordelijkheid van partijen om die informatie te verwerven
  • Het omgaan met de scheidingsmelding
  • Communiceren met kinderen
  • Het ouderschapsplan 
  • De wettelijke regelingen omtrent ouderschap, afstamming en gezag over minderjarigen
  • Samenlevingsvormen
  • Het huwelijksvermogensrecht, inclusief huwelijkse voorwaarden en het vernieuwde huwelijksvermogensrecht met beperkte gemeenschap
  • Het verschil tussen kosten van de huishouding en overgespaarde inkomsten
  • Inkomensgroepen in box 1, 2 en 3 
  • Het verschil in vermogensafwikkeling tussen partijen die in gemeenschap van goederen zijn gehuwd, onder huwelijkse voorwaarden en ongehuwd samenleven
  • Het maken van een eenvoudige vermogensopstelling ten behoeve van de verdeling van een G.v.G.
  • Het maken van een eenvoudige vermogensopstelling ten behoeve van de afwikkeling van Huwelijkse voorwaarden
  • De samenstelling van een (echt)scheidingsconvenant en vaststellingovereenkomst
  • Het internationaal privaatrecht met betrekking tot familiekwesties
  • Basiskennis van het erfrecht
  • Het recht op kinder- en partneralimentatie
  • Het maken van een eenvoudig overzicht van de kosten van levensonderhoud ten behoeve van het globaal bepalen van de behoefte 
  • Het maken van een eenvoudige alimentatieberekening volgens de gangbare Tremanormen
  • Het opstellen van een eenvoudige alimentatieberekening
  • De afwikkeling van pensioenafspraken
  • De Wet Verevening Pensioenenrechten bij Scheiding, en de standaardregeling van de Pensioenwet
  • Het onderkennen van contra indicaties en/of het doorzien van misbruik van mediation en het adequaat handelen in dezen
  • Het onderkennen van vermoed huiselijk geweld, kindermishandeling of psychopathologisch gedrag en het adequaat handelen in dezen
  • Basiskennis Systeemtheorie, in het bijzonder van systemische processen binnen gezinnen en familie
  • De gevolgen van nieuw samengestelde gezinnen
  • Processuele afwikkeling van echtscheidingen, inclusief het echtscheidingsconvenant

Om deel te kunnen nemen aan de familie mediation opleiding moet je de basis mediationopleiding met goed gevolg hebben afgerond. De bij de basis mediationopleiding horende examens hoef je dan nog niet te hebben gedaan en/of gehaald. Je kunt dus direct door met verdiepen en het ontwikkelen van jezelf! Ga jij verder als familie mediator? 

De opleiding tot familiemediator kent 6 lesdagen en een terugkomdag, deze wordt éénmaal per jaar georganiseerd en staat in het teken van ervaringen delen en intervisie van je eerste familiemediations. 

Lestijden
Blok 1: start vrijdag om 9.00 uur tot zaterdag 17:00 uur
Blok 2: start vrijdag om 9.00 uur tot zaterdag 17:00 uur
Blok 3: start vrijdag om 9.00 uur tot zaterdag 17:00 uur

Studiebelasting opleiding
De opleiding tot familiemediator bestaat uit de drie bovengenoemde blokken. Daarnaast mag je deelnemen aan de eerstvolgende terugkomdag familiemediations die we jaarlijks organiseren in september. Deze dag duurt van 10:00 tot 17:00 uur en staat in het teken van intervisie.

Voorafgaand aan de familie mediation opleiding ontvang je een tweetal boeken waaronder een van het Nibud. We raden aan het Nibudboekje voor aanvang van het tweede blok door te nemen. Verder hoef je niets voor te bereiden.

Tijdens de opleiding krijg je huiswerk. Houd er rekening mee dat de huiswerkopdrachten ongeveer twee dagen in beslag nemen.

49 PE punten en accreditatie “familiemediator”
Na afloop van de opleiding tot familiemediator ontvang je een certificaat van deelname en melden we jouw deelname aan bij het MfN waarna je 49 PE punten en de accreditatie “familiemediator” krijgt. Als je op dat moment nog niet geregistreerd bent, worden de punten later toegekend. Zodra je je examens voor de basis mediationopleiding hebt gehaald, moet je dat zelf even doorgeven aan de MfN zodat de PE punten voor de familie mediationopleiding bijgeschreven kunnen worden.

PE punten
Aan de opleiding tot familiemediator worden door de MfN 49 PE punten toegekend waarvan 12 in de catergorie 2 en 37 in de catergorie 1a.

De investering voor de opleiding tot familiemediator bedraagt € 3.500,00. Heb je de basis mediationopleiding bij ons gevolgd? Dan ontvang je een korting van € 250,00. 

Wij hanteren een all in tarief, de investering is inclusief:

  • Zes lesdagen en een terugkomdag
  • Een tweetal aan familiemediation gerelateerde boeken
  • Dagelijkse aanwezigheid van twee docenten
  • Locatiekosten inclusief lunches, diners, overnachtingen en ontbijt op hoog niveau
  • Je mediatorsleven lang nazorg van het gehele docententeam


FISCALE AFTREK VAN STUDIEKOSTEN

Studeren op kosten van je werkgever
Veel werkgevers stimuleren werknemers een opleiding te volgen en nemen de studiekosten voor hun rekening. Deze studiekosten zijn voor de werkgever volledig fiscaal aftrekbaar. Meer informatie hierover vind je op de website van de belastingdienst.

27 september 2024

Familie mediationopleiding | 49 PE punten

Opleidingsdata: 27-28, 4-5, 11-12 sept-okt
Duur: 6 dagen verdeeld over 3 opleidingsblokken
Locatie: Groot Warnsborn, Bakenbergseweg 277, Arnhem

mr. Marjolein Melkman

mr. Sjef van Erp

Nasla Wevers

Henk Karman

Twijfels of vragen over de familie mediationopleiding?

Heb je nog twijfels of vragen over onze familie mediationopleiding? Neem contact op één van onze ervaren docenten. Zij zullen al jouw vragen beantwoorden.

Meld je aan

Opleiding familiemediation

Aanmeldformulier Familie mediationopleiding

Betreft het een zakelijke aanmelding? Vul dan hierna de zakelijke gegevens in.

Familie mediation opleiding

6 dagen in 3 weken
€ 3.500 all-in
ouddeelnemers € 250 korting
49 PE punten MfN