Introductie

Stichting Allied Mobiele Mediators is een door de MfN erkend opleidingsinstituut dat een door het MfN erkende mediationopleiding verzorgt. De mediationopleiding wordt gehouden op HetMediationhuis.nl.
De naam "Allied Mobiele Mediators" komt voort uit de samenvoeging van "De Mobiele Mediators" en "Allied Mediators" die reeds vanaf 2000 mediationopleidingen verzorgen. De Mediationopleiding leidt op tot gecertificeerd Register mediator en is gericht op het behalen van de twee landelijke toetsen die tot deze certificering/registratie leiden.
Na slagen voor de beide toetsen kunt u zich inschrijven bij een Rechtbank als Rechtbank Mediator, bij de MfN en bij ADR als FULL CERTIFIED MEDIATOR.

Opleidingen sinds 1987 en Mediation sinds 2000

Medhuis 358 Opleiding tot gecertificeerd registermediator met mogelijkheid tot inschrijving als rechtbankmediator. Geheel conform het MfN-protocol, exameneisen en gericht op het voeren van een succesvolle mediationpraktijk.
Compact, intensief, interactief, bewust kleinschalig en tamelijk exclusief.

Een student typeerde de opleiding op HetMediationhuis als een Antroposofisch gerecht in Boeddhistisch sausje besprenkeld met Britsehumorkruiden. Soit; voor mediators worden sinds 2000 opleidingen verzorgd, eerst vanuit Nijenrode en sedert 2017 vanuit de landgoederen Groot Warnsborn en Avegoor bij Arnhem en Ellecom.

Samen met een zevental gedreven en deskundige docenten leert bijna iedere maand een kleine groep studenten het beroep van mediator en de mediationwereld kennen. De meesten die opgaan voor de examens, slagen ook. Slagingspercentage >80%.

In 3 blokken van vrijdag en zaterdag met examentraining ontvangen de deelnemers al het vereiste om te slagen voor de examens en voor hun verdere carrière als MfN-registermediator. Vervolgens kunnen zij zich aanmelden als rechtbankmediator.
Vanwege de 3 avondprogramma's kan men blijven logeren na ieder heerlijk diner.
Bij de open haard of buiten onder de sterrenhemel kan men na afloop de ervaringen bespreken en toekomstplannen smeden. De volgende ochtend vroeg start de zaterdagles, na een stevig ontbijt.

Voor wie is deze compacte, no-nonsense, intensieve basis-opleiding geschikt ?
Een opsomming van alle beroepen en alle branches gaat wat ver; beter is het als u zelf ziet wie er daadwerkelijk geweest zijn en wat ze er van vonden in het gastenboek. Nieuwe cliënten vinden daar ook vaak hun mediator.
Oud-deelnemers profiteren van de bijscholingsmogelijkheden / Permanente Educatie tegen scherp gereduceerde tarieven.
Zij nemen desgwenst na de basisopleiding deel aan de specialisatie-opleiding Familiemediation.
Zo komen zij in aanmerking voor doorverwijzingen en vergoedingen via de Raad voor de Rechtsbijstand bij scheidingskwesties en alle daaraan verwante zaken.
Het opleidingsinstituut biedt hulp bij de opstart van de eigen praktijk een van de door onze deelnemers gewaardeerde voordelen. U ziet alles op www.MediatorWorden.nl.

Voordat u de stap zet gaat u het individuele intakegesprek aan. Een degelijke voorproef en daarna weet u ook zeker dat het ook voor u een gefundeerde keuze is.
Het intakeaanvraagformulier treft u tevens aan op www.MediatorWorden.nl (klik hier)

Graag tot ziens in HetMediationhuis.nl.

Algemene Beschouwingen

  • Iedereen mag anderen helpen bij het oplossen van hun conflicten. Iedereen kan dus mediator zijn; het is een vrij beroep.
  • Velen ondervonden de positieve veranderingen na het volgen van een mediationopleiding; bij henzelf maar ook bij hun cliënten.
  • Er bestaat een onafhankelijke toetsingsinstelling die mediators certificeert en er wordt door Rechtbanken doorverwezen naar deze gecertificeerde mediators.


opleidingen-button

aanmelden

aanvraag-info

opleidingen-button

Basis-Mediationopleiding-button

Familie-Mediationopleiding-button

Mediator-in-Strafzaken-button

Opnamedag-Video-Assessment-button2

mediatorsregister.nl-button2

banner-vlinderkind

 

logo-MfN-familiemediation logo-MfN-basisopleiding dnvlogogecertificeerdmediator RvR logo2 rechtspraak  lloys register  CPIO  logo-crkbo